Sweaters - deel 1

by - 23:38


Ik naaide afgelopen dagen heel wat sweaters.
Geef toe dat het sedert dit weekend toch een serieus pak frisser geworden is hé.
Ik kan er moeilijk tegen, tegen die koude(re) temperaturen.
Mijn dikke winterjas hangt nog boven in de kast, maar ik moet hem echt dringen naar beneden halen.
Gaat die zon dan echt niet meer zijn best doen komende weken?
Al moet ik toegeven dat we echt wel verwend werden afgelopen tijd. 

Maar goed, tijd voor warmer gerief dus. 
Ik kan niet blijven kleedjes maken met korte mouwtjes hé. 
Dikkere truien stond dus als eerstvolgend projectje op de planning 
en ik maakte er ondertussen 5, waaronder deze drie -twinning- stuks. 


Ik kocht een grote lap bij Stael van deze sweatstof die er uit ziet alsof hij gebreid is. 
Hoe cool is dat! Ik zag er meteen leuke combinaties mee, want dat vosjespatroon keert maar om de meter terug met tussenin gewoon de effen breisteek. Daarnaast bestaat er ook gewoon rollen met enkel die effen breisteek, zonder de vosjes, en dat in 3 kleuren (amai, ik lijk precies wel gesponsord met gans die uitleg, maar dat is helemaal niet zo). 


Vorig weekend ging ik op naaidate dankzij Mazella. Ze organiseerde een leuke naaidag bij Framalo.
De sweaters voor de jongens werden reeds gemaakt. Voor hen koos ik voor de simpele Mitch Sweater van La Maison Victor. Deze stof verleent zich perfect voor een basispatroontje. 


Voor Emma wou ik ook nog graag een twinning truitje. Ik nam de Issie van Sewpony bij de hand en mijn resterende lap. Zeg maar lapje ondertussen, want eigenlijk had ik vooral nog een boord van de vosjes over. OK, met die "gesplitste top" moet dat lukken, bedacht ik me. Echter viel ik stil over hoe ik het zou aanpakken bij de rugzijde. Ook daar moest ik met een gesplitst rugdeel werken. Zou ik daar ook ruches toevoegen of toch niet? En zo niet, wat dan wel? Op de naaidate overlegde ik met mijn buurvrouw die ik daar leerde kennen (ook een hele toffe creatieve dame, actief op Instagram als "watmaaktannsofie") over wat de beste oplossing zou zijn. En ze raadde aan om gewoon de twee delen aan elkaar vast te naaien, zonder iets tussen. En ik ben superblij met hoe dit uitdraaide! Het breipatroon loopt mooi door met een dubbele boord. Het valt eigenlijk helemaal niet op dat dit dus aan elkaar genaaid werd. Super zeg. Bij Framalo kocht ik dan wel nog een stukje van de effen blauwe breiprint. Doet me er nu nog aan denken dat ik met de rest ervan nog een rokje wou maken. 
Weer iets om op mijn planning te zetten ;) 

You May Also Like

6 reacties

Ik lees graag wat je vindt van mijn creaties. Laat je iets na?